New Religion (Crazy Lixx)

Denna dag släpps Craxy Lixx andra platta New Religion.
Finns att köpa på Ginza, Cdon & Amazon


01. Rock and a Hard Place
02. My Medicine
03. 21 ‘Til I Die
04. Blame it on Love
05. Road to Babylon
06. Children of the Cross
07. The Witching Hour
08. Lock up Your Daughter
09. She’s Mine
10. What of Our Love
11. Desert Bloom
12. Voodoo Woman




Crazy Lixx bildades år 2002 i Malmö av sångaren Danny Rexon och gitarristen Vic Zino. Efter att ha jobbat sig uppåt och bland annat spelat på Sweden Rock släpptes debutplattan Loud Minorty i November 2007. Den fick ett fantastiskt mottagande från både media och fans och nådde en 2:a plats på Svenska hårdrockslistan. Mitt under julrushen lyckades den dessutom knipa en placering på Svenska albumlistan.


Efter Loud Minority turnéns framgångar fick gitarristen Vic Zino erbjudande om att ta över gitarren i Hardcore Superstar, så sättningen på nya plattan består av sångaren Danny Rexon, trummisen Joél Cirera, basist Loke Rivano, och den suveräna gitarristen Andy Dawson.

Bandet spenderade hela 2008 och 2009 med att turnéra Europa runt, jobbade hårt med att skriva nytt material för det nya albumet och med att definera sin egen stil. De har tidigare blivit jämförda med band som Def Leppard, KISS och Skid Row men har nu mognat och utvecklats på ett personligt och melodiskt “Sleeze-Arena/Hårdrocksvis”.
Det färdiga reslutatet innehåller tolv extremt starka låtar, inspelade i legendariska Polar Studios i Stockholm tillsammans med producenten Cris Laney (Europe, Crashdïet, Candlemass).

Vårt mål med den nya plattan var att förbättra oss på alla plan, och det har vi verkligen gjort. Vi kan knappt hålla oss tills vi får spela dessa låtar live!” säger Danny Rexon.

 




Comments

Kommentera här:

Namn:
Remember me?

E-mail: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0